Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ferrari 288 GTO vs Porsche 959


















Το αγγλικό EVO μας παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά supercars της δεκαετίας του 80 . Από την μία η 959 συγκεντρώνει τόση τεχνολογία που ακόμα και σήμερα είναι ανταγωνιστική . Είναι ο πρόγονος των σύγχρονων 911 turbo, ένα διαχρονικό αυτοκίνητο σε μια από τις καλύτερες εκδοχές του . Κυριαρχεί η άποψη της Porsche για ένα αυτοκίνητο ικανότατο κάτω από όλες τις συνθήκες, ασφαλέστατο, πρακτικό και αξιόπιστο . Όλα αυτά συνδιάζονται με υπερεπιδόσεις .
Η άποψη της Ferrari είναι διαφορετική . Η Ferrari παραμενει πιστη στις αχές ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου ικανού να οδηγείται ταχύτατα σε δημόσιους δρόμους . Αδιαφορεί όμως για την πρακτικότητα και την ασφάλεια ενός μη ικανού οδηγού . Η οδηγική εμπειρία που προσφέρει στον οδηγό είναι πολύ πιο συγκινησιακή από της 959 . Στην πραγματικότητα ο άμεσος ανταγωνιστής της 959 ήταν η ασυμβίβαστη F40 . Το EVO προτίμησε την 288 GTO ως πιο πολιτισμένη και κατά συνέπεια λίγο πιο κοντά σε νοοτροπία στην 959 .
Προς το παρόν δεν μπορούμε να έχουμε τα βίντεο ενσωματωμένα, μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ στα παρακάτω link .
http://www.evo.co.uk/videos/supercarvideos/257953/ferrari_288_gto_v_porsche_959_video_part_1.html
http://www.evo.co.uk/videos/supercarvideos/257956/ferrari_288_gto_v_porsche_959_video_part_2.html

2 σχόλια:

  1. ΤΡΟΜΕΡΗ Η FERRARI,STATE OF THE ART H PORSCHE.AΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΑΞΙΑ EVER...ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ EVO.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΔΥΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To αγγλικό EVO αξίζει να το αγοράζει κάποιος και να το φυλάει για την αισθητική του και μόνο . Βέβαια και στην αυτοκινητιστική κουλτούρα που έχει νομίζω είναι κορυφαίο .
    Δυστυχώς το ελληνικό έχει χάσει και τα δύο δυνατά σημεία του αγγλικού . Γεμίζουν σελίδες με Dacia τζιπακια και ΚΙΑ οικογενειακά ...
    Έχουν ξεχάσει τι συμβολίζει η λέξη EVO . Αντίστοιχα ισχύουν και για το Top Gear ελληνικής έκδοσης το οποίο στην Αγγλική του έκδοση είναι "ακριβό" έντυπο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει το " the thrill of drving " .

    ΑπάντησηΔιαγραφή